Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Cena promocyjna
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo
  • Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo

Strug Amsterdam do Girolle i czekolady, tworzywo

Kod produktu: BO-307412
69.90 zł 62.90 zł
-11%
Czas wysyłki: 1-3 dni
Dostawa od 12.90 zł
Darmowa dostawa od 100.00

Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Strug Amsterdam do Girolle i czekolady – poznaj tradycyjny szwajcarski sposób serwowania sera!

Strug Amsterdam do Girolle i czekolady to sprawdzony przyrząd do krojenia i serwowania sera – niezwykle ceniony i powszechnie używany w Szwajcarii, a ostatnio zyskujący popularność również w Polsce.

Mechanizm działania struga do sera jest wyjątkowo prosty. Nabity na podstawę ser cięty jest za pomocą zamocowanego noża w cienkie i drobne różyczki – ten zmyślny sposób krojenia pozwala otrzymać doskonale napowietrzony ser o jeszcze bardziej wyrazistym smaku i aromacie! Dodatkowo rozetki z sera ułożone na talerzu wyglądają niezwykle apetycznie i z pewnością wprawią w zachwyt wszystkich zgromadzonych wokół stołu osób! Strug doskonale sprawdzi się też do tworzenia finezyjnych dekoracji z czekolady! Wyobraź sobie, własnoręcznie wykonane różyczki z białej i ciemnej czekolady na Twoim stole!

W skład zestawu wchodzi:

  • solidna podstawa wyposażona w 5 metalowych kolców do przytrzymywania sera,
  • uchwyt mocujący,
  • nóż.

Sposób użycia. Przed użyciem zaleca się naoliwić stalowy uchwyt i nóż. Ser należy schłodzić najlepiej do temperatury około 7 stopni Celsjusza. Wystarczy odkroić zewnętrzny krążek sera i zamocować go na podstawie struga. Po zamontowaniu uchwytu i noża strug jest już gotowy do pracy. Strugaj ser zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara.

Materiał:
Wymiary: wymiary noża: szerokość 6 cm, wysokość 9,5 cm; wymiary pręta mocującego: wysokość 11,8 cm; wymiary dębowej podstawy: średnica deski 22,2 cm, grubość 2,2 cm