Termometr do mięsa RETRO
  • Cena promocyjna

Termometr do mięsa RETRO

Kod produktu: 10B04116
68.00 zł 61.20 zł
-10%
Czas wysyłki: 24h
Dostawa od 12.90 zł
Darmowa dostawa od 100.00

Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Solidny, duży i czytelny termometr marki Tala do pieczenia mięs, steków, hamburgerów, drobiu. Aby uzyskać najlepszy efekt pieczenia, należy przed wstawieniam do piekarnika wbić termometr w najgrubszy kawałek mięsa na głębokość 4-5 cm, z dala od kości lub chrząstki. Ustawić frontem do drzwiczek piekarnika, by móc obserwować wskazania termometru. Termometr ma podziałkę w stopniach Celsjusza (60-90 stopni) i Fahrenheita (140-190 stopni). Na obudowie ze stali nierdzewnej podano wskazania stopnia upieczenia mięsa i konkretnej temperatury (wołowina rare, medium, well done, szynka, drób). Uważać na ostrą końcówkę termometru - ostrożnie wyjąć z opakowania i przechowywać w bezpiecznym miejscu. Myć mokrą szmatką z dodatkiem płynu do mycia naczyń.

Wymiary: 5 x 30 cm (z rączką)
Materiał: stal nierdzewna
Kolor: błękitny + kremowy + srebrny