Płyta grillowa
  • Cena promocyjna
  • Darmowa dostawa
  • Płyta grillowa
  • Płyta grillowa
  • Płyta grillowa
  • Płyta grillowa
  • Płyta grillowa

Płyta grillowa

Kod produktu: 1400.322
229.00 zł 213.00 zł
-7%
Czas wysyłki: 1-3 dni
Darmowa dostawa

Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Grillowany ser halloumi, wyborne filety rybne, podobnie jak smakowite hamburgery przyrządzisz za pomocą płyty do grillowania i smażenia. Akcesorium proponowane przez markę Typhoon sprawdzi się nie tylko w sezonie na grilla. Żeliwna płyta z bocznymi uchwytami posiada z jednej strony powierzchnię żłobkowaną, a z drugiej gładką. Możesz wykorzystać ją także do smażenia różnych potraw. Nadaje se ona do używania na kuchence gazowej, elektrycznej, indukcyjnej oraz w piekarniku. Akcesorium nie wymaga specjalnej metody czyszczenia. Wystarczy myć ją ręcznie wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Żeliwna płyta do grillowania szybko się nagrzewa – wystarczą zaledwie 4 minuty, żeby uzyskała ona temperaturę w wysokości 200 stopni Celsjusza. Akcesorium ułatwia przyrządzanie potraw z niewielką ilością tłuszczu, ponieważ do olejowanej powierzchni potrawa nie przywiera.  
 
Praktyczne wskazówki:
  1. Po każdym użyciu należy naczynie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Następnie nałożyć niewielką ilość oleju roślinnego, rozprowadzić, a nadmiar usunąć ręcznikiem. 
  3. Do smażenia należy używać drewnianych, bambusowych lub plastikowych narzędzi.
  4. Gdy pojawi się rdza, wystarczy umyć, osuszyć i ponownie naolejować.
  5. Proces olejowania zapewnia konserwację i tworzy warstwę non-stick.
  6. Olejowanie: po umyciu naczynia i osuszeniu pokryć powierzchnię olejem. Wstawić do piekarnika z ustawioną temperaturą 180-230°C i pozostawić na ok. 90 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia wraz z naczyniem wewnątrz.
Wymiary: 2 x 48 x 26 cm (wys. x szer. x dł.)
Materiał: żeliwo
Kolor: czarny
Pozostałe produkty
z tej kategorii