Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny
  • Cena promocyjna
  • Darmowa dostawa
  • Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny
  • Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny
  • Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny
  • Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny
  • Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny

Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czarny

Kod produktu: 1010-11
479.00 zł 431.10 zł
-10%
Czas wysyłki: 1-3 dni
Darmowa dostawa

Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Zmień kolor:

Zestaw fondue żeliwny emaliowany TULIPE, czerń. Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki! Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie mi, że wtedy najlepszy temat to ... „jedzenie” – po prostu nasuwa się sam.

Gamma Chasseur fondue dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa ‘fondre”, które oznacza „zatapiać, zmiękczyć się”. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

Wymiary: wymiary zewnętrzne: 21 x 21 x 19,5 cm (wymiary zewnętrzne to maksymalne rozmiary przedmiotu, mierzone z pokrywkami, wylewkami, uchwytami itp.)
Pojemność: 1,4 l
Waga: 4,2 kg
Materiał: żeliwo pokryte emalią, stalowy palnik, widelczyki
Gwarancja: 10 lat
Kolor: czarny

Pozostałe produkty
z tej kategorii