Koszyk jest pusty
Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt
Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17
Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony głównie do krojenia warzyw, mięsa i ryb ale nie tylko. Jak każdy nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom nóż doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.
Ostrze: ekskluzywna ceramika Kyocera nowej generacji (Z212), pod względem twardości ustępująca jedynie diamentowi, ostrzona i wykańczana ręcznie
Długość całkowita: 30,4 cm
Długość ostrza: 16 cm
Waga: 94 g
Rękojeść: tworzywo, ergonomiczny design
Noże ceramiczne Kyocera mają jedyne w swoim rodzaju zalety, doceniane na całym świecie przez profesjonalnych kucharzy. Odznaczają się niezwykłą lekkością i twardością, a ponieważ nie zawierają stali, wszystkie krojone nimi produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, zachowują pełen zestaw witamin oraz oryginalny smak. Innowacyjny materiał Z212 zapewnia ekstremalną wytrzymałość klingi, dzięki czemu noże z tej serii pozostają ostre nawet dwa razy dłużej niż inne zaawansowane ostrza ceramiczne Kyocera.
Miszka
13.03.2018
Ultra ostry nóż - uwaga :-) Tnie wszystko, łącznie z opuszkami palców.
Bardzo wygodny uchwyt. Wysokiej jakości produkt, który wymaga odpowiedniej dbałości o niego. Ceramika nie nadaje się do krojenia wszystkiego i można ją uszkodzić - np. tłuste sery. Must have w kuchni. Polecam.
2019 © QDecor.pl - Jakość i piękno na codzień
QDecor przy wsparciu merytorycznym Alicji Kowalczyk
Realizacja: Zdzislowicz.pl