Nóż Santoku 18 cm G-46
  • Darmowa dostawa
  • Nóż Santoku 18 cm G-46
  • Nóż Santoku 18 cm G-46

Nóż Santoku 18 cm G-46

Kod produktu: G-46
395.00 zł
Czas wysyłki: 1-3 dni
Darmowa dostawa

Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Ostrze: stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
Wymiary: twardość ostrza – 56-58 HRC, długość całkowita – 30,5 cm, długość ostrza – 18 cm, szerokość klingi – 4,3 cm, grubość klingi – 2 mm
Waga: ok. 177 g

Japońskie noże Global  znane są na całym świecie. Tradycja marki sięga 1954r. Na początek firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Jednak Yoshikin ulepszając ciągle swoją technologie produkcji stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszy nóż serii Global zaprojektował Komin Yamada w 1985r, uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Od tego momentu  ich popularność na świecie rośnie, a zadowolenie klientów sprawia, że nie potrzebują dodatkowej reklamy.
 
Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Wykonane zostały wyłącznie z najwyższej jakości materiałów. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Do wyrobu klingi w nożach Global zastosowano opatentowaną przez Yoshikin wysokowęglową stal nierdzewną Cromova 18 - zawierającą 18% chromu, molibden oraz wanad. Materiał ten poddaje się najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000 st. C, następnie wymraża w temp -80 st. C, po czym ponownie się nagrzewa. Wymrażanie powoduje znaczący wzrost twardości stali do poziomu 56-58 w skali C Rockwella. Proces ten sprawia, że finalnie nóż zachowuje ostrość znacznie dłużej niż produkt ze zwykłego stopu. Oryginalna kropkowana rękojeść pokryta regularnymi wgłębieniami, gwarantuje pewny uchwyt, uniemożliwia wyślizgnięcie się noża z dłoni. Rękojeść noża została tak skonstruowana i wyważona (przesypujący się wewnątrz piasek) by redukować zmęczenie podczas pracy nożem i zapobiec ewentualnym podrażnieniom skóry.
Recenzje
produktu

Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Napisz pierwszą recenzję.