Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Yanagi

Kod produktu: F-961
1169.00 zł
Czas wysyłki: 1-3 dni
Darmowa dostawa

Masz pytania odnośnie produktu?
Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Zmień rozmiar:

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
 
Ostrze – Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami #2 (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 63 +/-1 HRC
Rękojeść – Dębowy uchwyt zakończony pierścieniem z bawolego rogu
 
Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Pozostałe produkty
z tej kategorii
855.00 zł
Produkt niedostępny
  • Darmowa dostawa
399.00 zł
Produkt niedostępny
  • Darmowa dostawa
569.00 zł
Produkt niedostępny
  • Darmowa dostawa
1929.00 zł
Produkt niedostępny
  • Darmowa dostawa
349.00 zł
Produkt niedostępny
  • Darmowa dostawa
1799.00 zł
Produkt niedostępny
  • Darmowa dostawa