Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Kod produktu:
F-1021
Marki:
Czas wysyłki: 1-3 dni
Darmowa dostawa
1 699,00 zł

Masz pytania odnośnie produktu?

Zapytaj o produkt

Zamów telefonicznie
530 797 777
pn.-pt.: 10-17

Zapytaj o produkt:

Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Proszę podać tylko cyfry

* Pola wymagane

Anuluj 

Opis

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
 
Ostrze – Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami #2 Damascus (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 63 +/-1 HRC
Rękojeść – Dębowy uchwyt zakończony pierścieniem z bawolego rogu
 
Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Szczegóły produktu
F-1021
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu

Ustawienia

Utwórz darmowe konto aby dodawać ulubione przedmioty.

Zarejestruj się