Chiński nóż do siekania 18 cm Sakura
Opis
Seria noży Tamahagane Sakura to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali AUS6AM, o twardości 58 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Ostrze: stal AUS6AM
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 58 HRC +/- 1
Długość całkowita: 29,5 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość klingi: 8,7cm
Grubość klingi: 2,4 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 368 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji