Producenci
Produkt dnia
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

94,50 zł

Cena regularna: 105,00 zł

Najniższa cena: 105,00 zł
szt.
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

116,10 zł

Cena regularna: 129,00 zł

Najniższa cena: 129,00 zł
szt.
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

91,80 zł

Cena regularna: 102,00 zł

Najniższa cena: 102,00 zł

Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select

1.jpg
  • promocja
Wysyłka w: 7-14 dni
Cena: 1 053,55 zł

Cena regularna: 1 109,00 zł

1053.55
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 1 053,55 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: CHEF'S CHOICE
Kod produktu: CC-1520

Opis

Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select CHEF'SCHOICE

Ostrzałka model 1520 jest zaprojektowana do ostrzenia noży o zróżnicowanym typie ostrza. Można jej używać zarówno do ostrzy w stylu azjatyckim(15 stopni) jak i europejskim (20 stopni).

Ostrzałka Model 1520 posiada 3 etapy:

ETAP 1.
Przeznaczony jest wyłącznie do ostrzenia noży w stylu azjatyckim (szlifowanych pod kątem 15 stopni).
ETAP 2.
Przeznaczony głównie do ostrzenia najczęściej spotykanych noży amerykańskich i europejskich.

ETAP 3.
Zawiera opatentowane przez firmę Chef’sChoice® ultradrobne tarcze ścierne przeznaczone do ostrzy azjatyckich europejskich, które tworzą mikroskopijną fazę wzdłuż krawędzi i polerują ją do wysokiej ostrości.

Cechy produktu:

  • napęd elektryczny
  • 3-stopniowa: I - diamentowe dyski do noży japońskich; II - diamentowe dyski do noży europejskich; III - dyski wygładzające także do noży azjatyckich i falistych
  • magnetyczne prowadnice
  • obudowa plastikowa
  • 4 stopki antypoślizgowe

WSKAZÓWKI OGÓLNE:
1. Przed rozpoczęciem ostrzenia lub podostrzania, należy zawsze usunąć wszelkie nieczystości z noża.
2. Nóż powinien być przeciągany na przemian raz w lewej, raz w prawej szczelinie danego etapu. Kilka par przeciągnięć na każdym etapie powinno być wystarczające. Wyjątkiem są niektóre noże, zaprojektowane do ostrzenia jednej strony
krawędzi, jak np. japońskie noże Kataba.
3. Ostrzałkę należy zawsze obsługiwać od przodu (włącznik zasilania skierowany do Ciebie) i w kierunku do siebie.
4. Przeciągaj ostrze w równomiernym tempie na każdym etapie i utrzymując je poziomo do płaszczyzny blatu; nie przerywaj procesu w połowie.
5. Zalecana jest stała prędkość przeciągania - około 4 s dla ostrza o dł. ok. 20 cm i odpowiednio krótsza lub dłuższa w zależności od długości ostrza.
6. Podczas ostrzenia użyj umiarkowanego nacisku ostrza na tarcze ostrzące. Dodatkowy nacisk jest niepożądany i nie przyspieszy procesu ostrzenia.
7. Uważaj, aby nie przecinać plastikowej obudowy. Przypadkowe przecięcie nie wpłynie jednak na funkcjonowanie ostrzałki ani nie uszkodzi krawędzi noża

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
1. NIE smaruj, ani nie czyść wodą jakichkolwiek ruchomych części silnika, łożysk, ani powierzchni ostrzących.
2. Zewnętrzną powierzchnię ostrzałki można czyścić przecierając ją ostrożnie miękką wilgotną szmatką.
3. Nie używaj detergentów ani środków ściernych.

Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektownym prowadnicom naostrzają noże szybko i efektywnie.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium