Producenci
Produkt dnia
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

94,50 zł

Cena regularna: 105,00 zł

Najniższa cena: 94,50 zł
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

91,80 zł

Cena regularna: 102,00 zł

Najniższa cena: 91,80 zł
szt.
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

116,10 zł

Cena regularna: 129,00 zł

Najniższa cena: 116,10 zł

Elektryczno manualna ostrzałka Hybird 270 Diamond Hone

Wysyłka w: 7-14 dni
Cena: 519,00 zł 519.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Elektryczno manualna ostrzałka Hybird 270 Diamond Hone® CHEF'SCHOICE

Ostrzałka elektryczno-manualna Hybrid 270 Diamond Hone marki Chef's Choice to hybrydowe urządzenie, które łączy w sobie wygodę i funkcjonalność elektrycznego urządzenia z ekonomiczną, przyjazną środowisku ostrzałką ręczną.
Ten model ostrzałki jest przeznaczony do ostrzenia noży europejskich, o fabrycznie wykonanej krawędzi tnącej pod kątem 20°.
Ostrzałka pozwala uzyskać niezwykle trwałą, trzystopniową krawędź tnącą z fasetami o różnych kątach nachylenia. W rezultaci, mocno naostrzone, cienkie ostrze nie traci swojej wytrzymałości, co przekłada się na dłuższą żywotność noża. Twarde tarcze tworzą na krawędzi tnącej ostre mikro-ząbki, które umożliwiają skuteczne cięcie nawet delikatnych produktów, jak np. pomidor.
Diamentowe, drobnoziarniste tarcze ścierające w pierwszym etapie dają efekt dokładnego ostrzenia nawet bardzo twardych ostrzy. Do finalnego polerowania krawędzi służą elastyczne dyski wygładzające UltraStrop, które pozwalają osiągnąć bardzo cienką, lecz wytrzymałą krawędź tnącą.

Cechy produktu:

  • 3-stopniowa: I - diamentowe dyski; II - ultra-drobne diamentowe dyski; III - dyski wygładzające
  • stopień I i II - napęd elektryczny, stopień III do ostrzenia ręcznego
  • prowadnice
  • obudowa plastikowa
  • cztery stopy przeciwpoślizgowe
  • nie nadaje się do noży ceramicznych i scyzoryków

OSTRZENIE NOŻY GŁADKICH
Przed włączeniem zasilania zdejmij pokrywę. Podłącz ostrzałkę do zasilania i włącz ją przyciskiem uruchamiającym

ETAP 1.
Jeżeli nóż ostrzony jest po raz pierwszy, należy zacząć od etapu 1. Zaczynaj ostrzyć jak najbliżej nasady lub uchwytu. Jeśli ostrze jest zakrzywione, lekko unieś uchwyt podczas ostrzenia w pobliżu czubka noża. Następnie powtórz to samo w prawej szczelinie etapu 1. Wykonuj ostrzenie naprzemiennie w lewej i prawej szczelinie, aby krawędzie były symetryczne. 
ETAP 2.
Etap 2 ma drobniejsze ścierniwo i nieco większy kąt ostrzenia niż etap 1. Służy on do utworzenia drugiego małego kąta na ostrzu noża. Nie przechodź do Etapu 3 dopóki nie utworzysz gratu. Po wykryciu gratu zrób parę szybszych przeciągnięć w Etapie 2 i przejdź do wygładzenia krawędzi w etapie 3.
ETAP 3.
Można odłączyć urządzenie od zasilania i zacząć ręczne wygładzanie do uzyskania gładkiej krawędzi.

OSTRZA ZĄBKOWANE
Ząbkowane ostrza można ostrzyć w Etapie 3. Umieść ostrze na środku otworu Etapu 3 i wykonaj 5 przeciągnięć. Sprawdź ostrość krawędzi i jeśli to konieczne wykonaj kolejne 5 par przeciągnięć.
Jeżeli ostrze do naostrzenia jest bardzo stępione, najpierw wykonaj dwa szybkie ale pełne naprzemienne przeciągnięcia w prawej i lewej szczelinie Etapu 2, a następnie 5 przeciągnięć w Etapie 3.

OSTRZENIE NOŻY AZJATYCKICH
Model 270 ostrzy pod kątem 20 stopni, jednak można naostrzyć nią także noże azjatyckie takie jak Santoku, które tradycyjnie są zaostrzone pod kątem 15 º. W celu uzyskania optymalnych rezultatów zalecamy używanie ostrzałek o stopniu ostrzenia 15 º takich jak Chef’sChoice® model elektryczny 1520. Nie ostrz w ostrzałce Hybrid® jakichkolwiek jednostronnych noży azjatyckich typu Kataba, które są powszechnie używane w celu przygotowania ultra cienkich sashimi. Etap 3 ostrzy jednocześnie po obu stronach krawędzi tnącej, natomiast noże do sashimi są stworzone tak, aby były tylko zaostrzone na jednej stronie ostrza. Zalecamy użycie modelu1520.

KONSERWACJA
1. NIE smaruj, ani nie czyść wodą jakichkolwiek ruchomych części silnika, łożysk, ani powierzchni ostrzących.
2. Zewnętrzną powierzchnię ostrzałki można czyścić przecierając ją ostrożnie miękką wilgotną szmatką.
3. Nie używaj detergentów ani środków ściernych.
4. Okresowo wytrząsnąć i usunąć pył metali z ostrzenia przez odwracanie ostrzałki i lekkie wysypanie drobinek metalu na gazetę, papierowy ręcznik czy inny arkusz papieru.

Wyprodukowano w USA.
Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektowanym prowadnicom ostrzą noże szybko i efektywnie.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium