
Foremka do jajek w koszulkach 2 szt. - Good Grips
Opis
- Wstawić foremki do garnka z wodą (dziurkowaną częścią do dołu). Poziom wody powinien sięgać do miejsca oznaczonego falą na foremce. Dziurki w dolnej części foremki zapewniają optymalny przepływ gorącej wody wokół jajka.
- Zagotować wodę lekko ją zakwaszając, (octem, cytryną itp.). Woda powinna delikatnie wrzeć tzn pęcherzyki powietrza odrywają sie od powierzchni dna i ścianek garnka i delikatnie unoszą się ku powierzchni.
- Wbić delikatnie jajko do foremki. Jej kształt sprawia, że żółtko pozostaje nienaruszone.
- W zależności od rozmiaru jajka - gotować od 3 do 4 min.
- Delikatnie wyjąć foremkę, za pomocą specjalnej wypustki na brzegu foremki (uwaga: foremka jest gorąca!) a następnie używając łyżki cedzakowej wyjąć jajko.
- Serwować na toście, sałatce, kanapce itp.
Materiał: silikon