
High Powder Nóż szefa 24cm
Opis
Seria noży Tojiro, cechą charakterystyczną są kute klingi noży, co przekłada się na, zwiększoną gęstość, większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Zastosowana w nożach nierdzewna stal R-2 o twardości 64 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Klinga wykonana z drewna eco jest materiałem odpornym na uszkodzenia mechaniczne, wilgoć oraz wysokie temperatury. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali proszkowej R2
Rękojeść: micarta
Twardość: 64 HRC +/- 1
Długość całkowita: 37,0 cm
Długość ostrza: 24,0 cm
Szerokość klingi: 4,8 cm
Grubość klingi: 2,0 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 234 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji