Producenci
Produkt dnia
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
34,90 zł

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Cena: 559,00 zł 559.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kanetsune Seki
Kod produktu: KC-141

Opis

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Dane techniczne:
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,3 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,1 cm
Grubość klingi - ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 147 g

Konserwacja.
Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu. Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji. Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Specyfikacja stali.
VG10 została opracowana przez Takefu Special Steel, firmę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali stosowanej w wytwarzaniu noży. W swojej ofercie posiadają szereg stali „serii V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 oraz serię „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez bardzo restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być produkowane w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, ale dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu sprawiają że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się nawet do 64 HRC, przy czym najczęściej zostaje na poziomie 60-61 HRC. Odporność VG-10 na rdzę i patynę sprawia że noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, doskonale też sprawdzą się jako prezent.
Skład stali: Węgiel: 1% Chrom: 15% Molibden: 2% Wanad: 0,2% Kobalt: 1,5%Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że: narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane; stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach; Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm
Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm
59,00 zł
szt.
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
269,00 zł
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Nóż Santoku 16,5 cm
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Nóż Santoku 16,5 cm
269,00 zł
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Nóż Szefa Kuchni 18 c
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Nóż Szefa Kuchni 18 c
269,00 zł
Donica OJO niebieska
Donica OJO niebieska
135,00 zł 121,50 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium