Producenci
Produkt dnia
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

91,80 zł

Cena regularna: 102,00 zł

Najniższa cena: 91,80 zł
szt.
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

94,50 zł

Cena regularna: 105,00 zł

Najniższa cena: 94,50 zł
szt.
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

116,10 zł

Cena regularna: 129,00 zł

Najniższa cena: 116,10 zł
szt.

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Santoku 16,5 cm

Cena: 1 299,00 zł 1299.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kanetsune Seki
Kod produktu: KC-462

Opis

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Santoku 16,5 cm

Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:
Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść - owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość - 61-62 HRC
Długość całkowita - 30,4 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 2,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 119 g

Specyfikacja stali
Aogami#2 to wysokowęglowa stal, zaprojektowana do użytku w produkcji narzędzi i noży. Produkowana przez hutę Hitachi, charakterystyczna jedynie dla noży pochodzących z Japonii. Można ją nazwać rozwojową wersją stali Shirogami – jej mieszanka została wzbogacona o pierwiastki zwiększające wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. Większa odporność wiąże się z trudniejszym ostrzeniem, ale stal ta odwdzięcza się bardzo długim trzymaniem ostrości. Stal pozwala hartować się do wysokich wartości rzędu nawet 65 HRC. Ręcznie kute noże z Aogami to najwyższa półka w kwestii wykonania i komfortu pracy, doceniane przez profesjonalnych kucharzy. Aogami i Shirogami zaliczają się do jednych z najczystszych stopów, z minimalną ilością fosforu i siarki, dzięki czemu ich właściwości przewyższają inne stale.
Skład stali: Węgiel: 1,05-1,15% Wolfram: 1,00-1,50% Chrom: 0,30-0,50% Mangan: 0,20-0,30% Fosfor: 0,025% Siarka: 0,004% Krzem: 0,10-0,20%

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium