Manualna ostrzałka 463 Diamond Hone®
Opis
Manualna ostrzałka 463 Diamond Hone CHEF'SCHOICE
Ostrzałka manualna do noży azjatyckich 463 Diamond Hone marki Chef's Choice to podręczne narzędzie, które poprawi komfort pracy w każdej kuchni lub gastronomii. Dla idealnego efektu przy ostrzeniu azjatyckich noży z bardzo twardej stali, w ostrzałce wykorzystano niezawodne diamentowe dyski o doskonałych właściwościach ściernych. W drugim etapie zastosowano dyski wygładzające, które pozwalają na bardziej precyzyjne szlifowanie przygotowanej wstępnie krawędzi. Ostrzałka została wyposażona w poręczny, antypoślizgowy uchwyt pokryty powłoką soft touch. Dzięki temu narzędzie pozostaje podczas pracy w wyznaczonym miejscu, co zwiększa bezpieczeństwo i komfort korzystania.
Cechy produktu:
- manualna
- 2-stopniowa: I - diamentowe dyski; II - dyski wygładzające
- Do ostrzy: gładkich i falistych (II stopień)
- Tworzy na europejskich nożach japońską, 15° krawędź ostrza
- Dyski tworzą mikro-ząbkowaną krawędź ostrza
- Rękojeść pokryta tworzywem „soft touch
- nie jest przeznczona do noży ceramicznych
KORZYSTANIE Z OSTRZAŁKI PRONTO®
Uwaga: Przed rozpoczęciem ostrzenia ostrzałką Pronto® zawsze należy wyczyścić nóż! Przekonasz się, że Pronto® może stworzyć i utrzymywać wyjątkowo ostre i skuteczne krawędzie na wszystkich konwencjonalnych, gładkich i ząbkowanych nożach.
Podstawowe płaszczyzny ostrza są utworzone w etapie 1 przy nominalnym kącie 15 stopni, co daje 30 stopni całkowitej płaszczyzny (15 ° po każdej stronie). Etap 2 tworzy druga płaszczyznę pod nieco większym kątem, dzięki czemu otrzymujemy wytrzymałą dwu płaszczyznowa, która pozostanie ostra dłużej. Zawsze używaj ostrzałki tak, aby numery etapów 1 i 2 były skierowane do ciebie.
Bezpieczeństwo: Trzymaj palce z dala od krawędzi ostrza przez cały czas. Trzymaj rękojeść lewą ręką, upewniając się, że wszystkie palce i kciuk pozostają bezpiecznie za przegrodą, oddzielającą uchwyt od modułu ostrzącego.
KONSERWACJA:
• Obudowę można czyścić wilgotną miękką szmatką
• okresowo należy pozbyć się metalowych opiłków poprzez odwrócenie ostrzałki i delikatne uderzanie w nią nad gazetą, papierowym ręcznikiem lub kartką papieru.
• ostrzałka nie wymaga stosowania oleju lub innych płynów smarujących.
Wyprodukowano w USA.
Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektowanym prowadnicom ostrzą noże szybko i efektywnie.