Producenci
Produkt dnia
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

105,00 zł

Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

102,00 zł

Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

129,00 zł

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż do obierani

Cena: 739,00 zł

Cena regularna:

739.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Mcusta Zanmai
Kod produktu: TZ2-4000DR

Opis

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż do obierania 9cm.

Seria noży Mcusta Supreme Ripple to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 i okuty 32 warstwami stali nierdzewnej, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się, na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z drewna pakka, które charakteryzuje, bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Firma Mcusta została założona w 1964 roku początkowo, specjalizowała się w produkcji nożyczek kuchennych, Zanmai w tłumaczeniu oznacza luksus i przekłada się na ich dużą uwagę w produkcji każdego modelu. Cechą charakterystyczną noży jest ,,unikatowy" proces produkcji początkowo noże są wycinane laserowo z arkuszy stali, laser nie powoduje naprężeń na stali, dzięki czemu klinga jest trwalsza. Firmę Mcusta Zanmai charakteryzuje ogromna dbałość o detale oraz jakość wykonania.

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Dane techniczne:
Ostrze -
33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść - oktagonalna drewno pakka Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 20,3 cm
Długość ostrza - 9,0 cm
Szerokość klingi - 2,5 cm
Grubość klingi -
1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 66 g

Skład stali:
Węgiel: 1%
Chrom: 15%
Molibden: 2%
Wanad: 0,2%
Kobalt: 1,5%

Konserwacja.
Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu. Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji. Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu. Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że: narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane; stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach; Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium