Nóż Deba 17 cm Kyoto
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tamahagane Kyoto to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty 62 warstwami stali SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.
Dane techniczne:
Ostrze: 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 30,4 cm
Długość ostrza: 17,3 cm
Szerokość klingi: 5,5 cm
Grubość klingi: 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 215 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.