Nóż Nakiri 16,5 cm Damascus
Opis
Tojiro DP Damascus to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości 37 warstwową stalą rdzeń VG-10 o twardości 60 HRC +/- 1, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 60 HRC +/- 1
Długość całkowita: 29,3 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 160 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji