
Nóż Nakiri 16,5 cm Limited
Opis
Limitowana seria noży Tojiro, cechą charakterystyczną są kute klingi noży, co przekłada się na, zwiększoną gęstość, większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Na klindze zastosowano charakterystyczne młotowanie, dzięki któremu krojone produkty w mniejszym stopniu przyklejają się do klingi. Zastosowana w nożach stal VG-10 o twardości 61 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Klinga wykonana z drewna eco jest materiałem odpornym na uszkodzenia mechaniczne, wilgoć oraz wysokie temperatury. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem.
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 29,5 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: 2,0 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 223 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji