Nóż Nakiri 18 cm Tsubame Black
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tamahagane Tsubame Black to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze: rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 31,5 cm
Długość ostrza: 18,0 cm
Szerokość klingi: 4,89cm
Grubość klingi: 2,0 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 220 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji