
Nóż Santoku ceramiczny Kyocera Shin Black 16 cm
Opis
Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony głównie do krojenia warzyw, mięsa i ryb ale nie tylko. Jak każdy nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom nóż doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.
Ostrze: ekskluzywna ceramika Kyocera nowej generacji (Z212), pod względem twardości ustępująca jedynie diamentowi, ostrzona i wykańczana ręcznie
Długość całkowita: 30,4 cm
Długość ostrza: 16 cm
Waga: 94 g
Rękojeść: tworzywo, ergonomiczny design
Noże ceramiczne Kyocera mają jedyne w swoim rodzaju zalety, doceniane na całym świecie przez profesjonalnych kucharzy. Odznaczają się niezwykłą lekkością i twardością, a ponieważ nie zawierają stali, wszystkie krojone nimi produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, zachowują pełen zestaw witamin oraz oryginalny smak. Innowacyjny materiał Z212 zapewnia ekstremalną wytrzymałość klingi, dzięki czemu noże z tej serii pozostają ostre nawet dwa razy dłużej niż inne zaawansowane ostrza ceramiczne Kyocera.