Nóż Sujihiki 24 cm SAN Black
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tamahagane San Black to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze: rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 36,8 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość klingi: 3,6 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 178 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji