Nóż Szefa 15 cm SAN Brown
Opis
Seria noży Tamahagane San Brown to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z drewna pakka, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze: rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść: brązowa mikarta
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 26,1 cm
Długość ostrza: 15,1 cm
Szerokość klingi: 4,1 cm
Grubość klingi: 1,6 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 102 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji