
Nóż ceramiczny do porcowania, ząbkowany 18 cm Kyocera
Opis
Długi nóż służący do porcjowania mięsa lub krojenia wędlin, a dzięki ząbkowanemu ostrzu – również do pieczywa.
Ostrze – Wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2),
Długość ostrza – 18 cm.
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.