
Nóż do chleba 18 cm Sakura
Opis
Seria noży Tamahagane Sakura to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali AUS6AM, o twardości 58 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Ostrze: stal AUS6AM
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 58 HRC +/- 1
Długość całkowita: 29,2 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość klingi: 2,7 cm
Grubość klingi: 1,6 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 104 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji