Nóż do chleba 23 cm SAN Black Tamahagane
Opis
Seria noży Tamahagane San Black to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Dane techniczne:
Ostrze: rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 36,1 cm
Długość ostrza: 23 cm
Szerokość klingi: 3,1 cm
Grubość klingi: 1,8 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 180 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji