Nóż do pieczywa 22 cm
Opis
Mocny, sztywny nóż z ząbkowanym ostrzem, którym schludnie pokroimy każdy rodzaj pieczywa, nie musząc go nadmiernie przyciskać. Cienkie i ostro tnące ostrze znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), dzięki czemu otrzymamy cieniutkie kromki, zachowując przy tym kształt pieczywa.
Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC,
Długość - ostrza - 22 cm,
Waga - 160 g.
Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.