Producenci

Nóż do porcjowania 21 cm Shippu

Cena: 789,00 zł

Cena regularna:

789.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-599

Opis

Seria noży Tojiro Shippu to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Zastosowana w nożach stal VG-10 o twardości 60 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Rdzeń VG-10 został okuty 62 warstwami nierdzewnej stali tworząc wzór piękny wzór. Rękojeść została wykonana z dębu i zakończona pierścieniem z bawolego rogu. Niewielka waga noża oraz świetna rękojeść zapewnia lekkość pracy bez uczucia zmęczenia dłoni nawet przez kilka godzin. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem.

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Dane techniczne:
Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 60 HRC +/- 1
Długość całkowita: 36 cm
Długość ostrza: 21,0 cm
Szerokość klingi: 3,6 cm
Grubość klingi: 2,4 mm

Waga: ok. 91 g

Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.

Instrukcja konserwacji i pielęgnacji

 

Bezpieczeństwo

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium