Nóż do porcjowania 21 cm Zen Black
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tojiro Zen Black to połączenie tradycyjni i nowoczesnej technologii. Zastosowana w nożach stal VG-10 o twardości 60 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść została wykonana w dębu i zakończona pierścieniem z tworzywa. Niewielka waga noża oraz świetna rękojeść zapewnia lekkość pracy bez uczucia zmęczenia dłoni nawet przez kilka godzin. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem. Czarne ostrza mają dodatkowo powłokę tlenkową, takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję.
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 60 HRC +/- 1
Długość całkowita: 32,5 cm
Długość ostrza: 21,0 cm
Szerokość klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: 2,5 mm
Waga: ok. 100 g
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji