Nóż do porcjowania 27 cm Color
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży kuchennych Tojiro Color to doskonały wybór do gastronomi oraz domowego gotowania, noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do 57-59 HRC to doskonały wybór, rękojeści wykonane z super wytrzymałej żywicy elastromerowej z wykończeniem antybakteryjnym. Niewielka waga noża oraz świetna rękojeść zapewnia lekkość pracy bez uczucia zmęczenia dłoni nawet przez kilka godzin.
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
Twardość: 57-59 HRC
Długość całkowita: 39,8 cm
Długość ostrza: 27,0 cm
Szerokość klingi: 4,2 cm
Grubość klingi: 3,0 mm
Waga: ok. 166 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji