Nóż do ryb elastyczny 16 cm Sakura
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tamahagane Sakura to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali AUS6AM, o twardości 58 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Ostrze: stal AUS6AM
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 58 HRC +/- 1
Długość całkowita: 26,4 cm
Długość ostrza: 16 cm
Szerokość klingi: 1,8 cm
Grubość klingi: 0,9 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 56 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji