Nóż do trybowania drobiu 15 cm DP3
Opis
Tojiro DP3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stalą rdzeń VG-10 o twarodości 60 HRC +/- 1, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Dane techniczne:
Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość: 60 HRC +/- 1
Długość całkowita: 27,8 cm
Długość ostrza: 15,0 cm
Szerokość klingi: 3,8 cm
Grubość klingi: 3,1 mm
Waga: ok. 180 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji