Nóż do wykrawania 16 cm Kyoto
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tamahagane Kyoto to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty 62 warstwami stali SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze: 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 30,0cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 2,0 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 143 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.