Producenci
Produkt dnia
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

102,00 zł

szt.

Nóż japoński Chef szefa kuchni 24 cm ze stali damasceńskiej

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 959,00 zł 959.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kasumi
Kod produktu: K-88024

Opis

Nóż japoński Chef szefa kuchni 24 cm ze stali damasceńskiej KASUMI

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

  • ostrze: stal damasceńska
  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-61 HRC
  • ostrze zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
  • bardzo wysoka ostrość noża
  • rękojeść: twarde drewno pakka
  • lekka
  • wygodna w użytkowaniu

Instrukcja użytkowania

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.

Pielęgnacja

-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotności oraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiec powstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będzie wtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.

UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium