Producenci
Produkt dnia
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml

29,75 zł

Nóż japoński szefa kuchni kuty Titanium 13 cm

1.jpg
  • promocja
  • nowość
Cena: 333,87 zł

Cena regularna: 359,00 zł

333.87
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 323,10 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kasumi
Kod produktu: K-22013

Opis

Nóż japoński szefa kuchni kuty Titanium 13 cm KASUMI

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

  • ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
  • wzmacniająca powłoka tytanowa
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • generowanie jonów żelaza na powierzchni eliminuje metaliczny posmak krojonej żywności
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: polipropylen
  • odporny na temperaturę do 90 C

Instrukcja użytkowania

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.

Pielęgnacja

-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotnościoraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiecpowstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będziewtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.

UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Donica Balconera Cottage Lechuza 80 granit
Donica Balconera Cottage Lechuza 80 granit

189,00 zł

Cena regularna:

210,00 zł

Najniższa cena: 189,00 zł
szt.
Donica Balconera Stone 80 szary kamień
Donica Balconera Stone 80 szary kamień

211,50 zł

Cena regularna:

235,00 zł

Najniższa cena: 211,50 zł
szt.
Donica Classico LS 50 czarny połysk
Donica Classico LS 50 czarny połysk

508,50 zł

Cena regularna:

565,00 zł

Najniższa cena: 508,50 zł
Pojemnik na wędliny Modula 3x550 ml
Pojemnik na wędliny Modula 3x550 ml

64,99 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium