
Nóż japoński szefa kuchni kuty Titanium 13 cm
Cena regularna:
359,00 zł
towar niedostępny

Opis
Nóż japoński szefa kuchni kuty Titanium 13 cm KASUMI
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
- ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- wzmacniająca powłoka tytanowa
- metal nietoksyczny
- odporny na korozję i ścieranie
- generowanie jonów żelaza na powierzchni eliminuje metaliczny posmak krojonej żywności
- nie absorbuje zapachów
- nie wywołuje alergii
- najwyższa ostrość
- rękojeść: polipropylen
- odporny na temperaturę do 90 C
Instrukcja użytkowania
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.
Pielęgnacja
-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotnościoraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiecpowstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będziewtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.
UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.