Producenci
Produkt dnia
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml

29,75 zł

Nóż japoński wąski kuty Titanium 20 cm

5.jpg
  • promocja
  • nowość
Cena: 454,77 zł

Cena regularna: 489,00 zł

454.77
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 440,10 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kasumi
Kod produktu: K-20020

Opis

Nóż japoński wąski kuty Titanium 20 cm KASUMI

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw i owoców a także plastrowania. Długie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia . Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.

  • ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
  • wzmacniająca powłoka tytanowa
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • generowanie jonów żelaza na powierzchni eliminuje metaliczny posmak krojonej żywności
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: polipropylen
  • odporny na temperaturę do 90 C

Instrukcja użytkowania

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.

Pielęgnacja

-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotnościoraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiecpowstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będziewtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.

UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Nóż japoński Santoku kuty Titanium 18 cm
Nóż japoński Santoku kuty Titanium 18 cm

473,37 zł

Cena regularna:

509,00 zł

Najniższa cena: 458,10 zł
 Nóż uniwersalny kuty Titanium 12 cm
Nóż uniwersalny kuty Titanium 12 cm

324,57 zł

Cena regularna:

349,00 zł

Najniższa cena: 314,10 zł
Kosz RECYCLER wąski - 20L
Kosz RECYCLER wąski - 20L

688,00 zł

szt.
Nóż japoński do warzyw kuty Titanium 8 cm
Nóż japoński do warzyw kuty Titanium 8 cm

287,37 zł

Cena regularna:

309,00 zł

Najniższa cena: 278,10 zł
Konewka do podlewania Yula biało-zielony
Konewka do podlewania Yula biało-zielony

54,00 zł

Cena regularna:

60,00 zł

Najniższa cena: 54,00 zł
szt.
Nóż szefa kuchni kuty Titanium 20 cm niebieski
Nóż szefa kuchni kuty Titanium 20 cm niebieski

491,97 zł

Cena regularna:

529,00 zł

Najniższa cena: 476,10 zł
Nóż japoński szefa kuchni kuty Titanium 13 cm
Nóż japoński szefa kuchni kuty Titanium 13 cm

333,87 zł

Cena regularna:

359,00 zł

Najniższa cena: 323,10 zł
Nasadka na konewke PICO landrynkowa
Nasadka na konewke PICO landrynkowa

13,50 zł

Cena regularna:

15,00 zł

Najniższa cena: 13,50 zł
szt.
Konewka do podlewania Yula biało-perłowy
Konewka do podlewania Yula biało-perłowy

54,00 zł

Cena regularna:

60,00 zł

Najniższa cena: 54,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium