Nóz santoku Signature 11 cm
Opis
Najkrótsze ostrze wśród noży Santoku z linii Signature.
Płaska krawędź ostrza ułatwia krojenie jednym ruchem Szerokie ostrze z charakterystycznymi wgłębieniami (zwanymi granton) sprzyja precyzji krojenia i łatwemu oddzielaniu się od noża krojonych kawałków. Idealny do krojenia i szatkowania owoców, warzyw, ziół. Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°). Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont™ metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne. W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę „Doskonały” we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik. Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent. KOLEKCJA SIGNATURE.
Najbardziej znana i nagradzana kolekcja marki Robert Welch, zwycięzca nagród RedDot Design, Product Design, Good Design, Excellence in Housewares, Housewares Design i Product of the year. Obejmuje noże kuchenne, nożyczki, narzędzia, akcesoria kuchenne i tekstylia.
Wymiary: 11 cm [dł. ostrza]
Gwarancja: 25 lat (producenta)
Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
Kolor: czarny
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji produktów marki Robert Welch znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów znakomitej brytyjskiej marki było satysfakcjonujące.
Instrukcja pielęgnacji i konserwacji.