
Nóż szefa 21 cm Limited
Opis
Limitowana seria noży Tojiro, cechą charakterystyczną są kute klingi noży, co przekłada się na, zwiększoną gęstość, większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Na klindze zastosowano charakterystyczne młotowanie, dzięki któremu krojone produkty w mniejszym stopniu przyklejają się do klingi. Zastosowana w nożach stal VG-10 o twardości 61 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Klinga wykonana z drewna eco jest materiałem odpornym na uszkodzenia mechaniczne, wilgoć oraz wysokie temperatury. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 34,1 cm
Długość ostrza: 21,0 cm
Szerokość klingi: 4,4 cm
Grubość klingi: 2,0 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 217 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji