Nóż szefa kuchni 21 cm Tojiro DP3
Opis
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże rzeczy, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Waga - 180 g,
Ostrze - Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna,
Twardość ostrza - 58 +/-1 HRC,
Rękojeść - "ECO wood", połączenie recyklowanego drewna (trocin) z żywicą wstrzykiwaną pod bardzo wysokim ciśnieniem. Dzięki temu procesowi rączka jest wytrzymała jak drewno Pakkawood i odporna na zmiany temperatur.
Tojiro DP 3 to profesjonalna linia noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość i są łatwe w konserwacji, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal (rdzeń utwardzony domieszką kobaltu, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść z laminatu typu Micarta jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.