
Nóż uniwersalny Kyocera Fuji 13 cm, drewniana rączka
Opis
Wszechstronny nóż kuchenny, służący do pracy z produktami małej i średniej wielkości. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią.
Ostrze: ceramika
Wymiary: długość całkowita 26 cm, długość ostrza 13 cm, szerokość klingi 3,5 cm, grubość klingi ok. 1,9 mm
Waga: ok. 85 g
Noże ceramiczne mają jedyne w swoim rodzaju zalety. Nie zawierają stali, więc wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Zaawansowana ceramika Kyocera jest materiałem niezwykle lekkim i twardym, o twardości zbliżonej do diamentu, dlatego noże tej marki bardzo wolno się tępią, a ich ostrość i swobodę krojenia doceniają profesjonalni kucharze z całego świata.