
Profesjonalny nóż szefa kuchni 18 cm JAPAN
Opis
Profesjonalny nóż szefa kuchni, przeznaczony do krojenia ziół, warzyw, filetów z mięsa i ryb, a w razie potrzeby – także pieczywa. Szeroka, cienka klinga pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić delikatne składniki i nie wchodzi w reakcje z produktami spożywczymi. Lekka i doskonale wyważona konstrukcja sprawia, że monotonne zadania, jak siekanie ziół czy szatkowanie dużych warzyw, stają się dla kucharza mniej męczące.
Ostrze – Wysokiej klasy szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC),
Długość ostrza – 18 cm,
Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana.
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.