Producenci
Produkt dnia

Rondel 2,1L Vintage

Dostępność: DOSTĘPNY
Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 203,00 zł 203.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: GreenChef
Kod produktu: CC001966-001

Opis

Rondel Vintage 2,1 l z powłoką diamentową 
Nowoczesność w rustykalnym wydaniu
Rondel z wygodnymi dzióbkami do zlewania. Idealny do przygotowywania sosów, polew oraz niewielkich porcji zup.

Seria Vintage to:
-klasyczny design
-stylowa rączka wykonana z bakelitu imitującego naturalne drewno (świetnie chroni ręce przed oparzeniem)
-najnowsza odmiana powłoki Thermolon™ Infinity - zawiera w swym składzie diamenty

Antyprzywieralna powłoka diamentowa, dobrze rozprowadza i utrzymuje ciepło, jest łatwa do czyszczenia, super wytrzymała. Dzięki tej powłoce naczyń można - i należy - używać na małym i średnim ogniu. Do przygotowania dań wystarczy zaledwie kilka kropel tłuszczu.
Wykorzystane do produkcji powłoki diamenty (klasy przemysłowej), zwiększają jej wytrzymałość i przewodnictwo ciepła. Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi.

Rondel wykonano w technologii Magneto™, oznacza to, że dno naczyń zbudowano z aluminium nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest możliwe i naczynie nagrzewa się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno rondla jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi. Wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, dzięki temu spód jest znacznie mniej podatny na deformacje. Rondla można używać na wszystkich kuchenkach (również indukcyjnych). W tym także w piekarniku (do +180°C). Wyprodukowano bez PFOA, nie zawiera ołowiu ani kadmu. Produkt można myć w zmywarce. Natomiast w celu zachowania nieskazitelnego wyglądu oraz właściwości nieprzywierających na dłużej zaleca się mycie ręczne.
Przed umyciem rondel należy wystudzić.

Wymiary: 18cm [śr.]
Gwarancja: 2 lata
Materiał: aluminium, bakelit
Kolor: czarny

Użytkowanie i konserwacja
1.Bardzo ważna jest temperatura smażenia. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon™ doskonale irównomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
2.Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliweki tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
3.Nigdy nie zostawiać pustej patelni na palniku.
4.Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
5.Nie kroić potraw na patelni.
6.Nie narażać patelni na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić patelnię do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
7.Nie stosować ostrych zmywaków.
8.Przechowując patenie jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe itp.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
9.Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają wtrakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie patelni.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium