
Satake Sword Smith Nóż do pieczywa 21cm
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm.
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 35,4 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 2,5 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - ostrze ząbkowane
Waga - ok. 105 g
Konserwacja: Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.
Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu. Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że: narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane; stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach.
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.