Producenci
  • WSZYSTKO 5% TANIEJ Z KODEM: LIPIEC

  • DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 150 PLN

Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży

Dostępność: BRAK TOWARU
Cena: 989,00 zł 989.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży.

Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.

W skład zestawu wchodzi:

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm.
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 12 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 50 g

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm.
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29 cm
Długość ostrza - 15,5 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 4,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 165 g

Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm.
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,8 cm
Długość ostrza - 16 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 105 g

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 28 cm
Długość ostrza - 15 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 80 g

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 110 g

Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm.
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 80 g

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Satake Satoru Zestaw 3 noży kuchennych
Satake Satoru Zestaw 3 noży kuchennych
479,00 zł
Zestaw 2 noży uniwersalny + szefa
Zestaw 2 noży uniwersalny + szefa
429,00 zł
Donica Balconera Cottage Lechuza 80 granit
Donica Balconera Cottage Lechuza 80 granit
175,90 zł 163,59 zł
szt.
Donica Balconera Stone 80 szary kamień
Donica Balconera Stone 80 szary kamień
189,90 zł 176,61 zł
szt.
Satake Nashiji Natural Zestaw 2 noży Santoku+Sashi
Satake Nashiji Natural Zestaw 2 noży Santoku+Sashi
369,00 zł
Satake Katsu Zestaw nóż Santoku + Nakiri
Satake Katsu Zestaw nóż Santoku + Nakiri
369,00 zł
Donica Classico LS 50 czarny połysk
Donica Classico LS 50 czarny połysk
459,00 zł 445,23 zł
szt.
Satake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri
Satake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri
359,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl