Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do porcjowania 18cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Tamahagane Sakura to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali AUS6AM, o twardości 58 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Ostrze: stal AUS6AM
Rękojeść: czarna micarta
Twardość: 58 HRC +/- 1
Długość całkowita: 29 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość klingi: 2,5 cm
Grubość klingi: 1,7 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 103 g