Bunmei

Noże spod znaku Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin – uznanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi. 

Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści, tzw. litera D, gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Noże Bunmei Gincho są cenione we wszystkich zakątkach globu, przy czym w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.

Warto pamiętać, że tradycyjne noże japońskie nie powinny być czyszczone w zmywarce. Należy je myć ręcznie i dokładnie suszyć, najlepiej po każdym użyciu.

Cena
Sortuj według
w sposób

Wyświetlam produkty 1 - 1 / 1