Producenci
Produkt dnia
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

94,50 zł

Cena regularna: 105,00 zł

Najniższa cena: 105,00 zł
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

116,10 zł

Cena regularna: 129,00 zł

Najniższa cena: 129,00 zł
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

91,80 zł

Cena regularna: 102,00 zł

Najniższa cena: 102,00 zł
szt.

Manualna ostrzałka do noży Pronto Diamond Hone 464

Wysyłka w: 7-14 dni
Cena: 189,00 zł 189.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Manualna ostrzałka do noży Pronto Diamond Hone® 464 CHEF'SCHOICE

Manualna ostrzałka diamentowa Chef’sChoice to lekkie i poręczne narzędzie, które zawsze będąc „pod ręką”, uczyni twoją pracę w kuchni bardziej komfortową. Ostrzałka posiada ergonomiczną, miłą w dotyku, antypoślizgową rękojeść i gumowe nóżki zabezpieczające przed przesuwaniem. Dwa stopnie ostrzenia, które ostrzą z obu stron jednocześnie.
PAMIĘTAJ:
• Zawsze czyść nóż przed użyciem ostrzałki.
• Trzymaj lewą dłonią rękojeść ostrzałki upewniając się, że wszystkie Twoje palce włącznie z kciukiem pozostają bezpiecznie za ścianką łączącą rękojeść z częścią, gdzie znajdują się szczeliny ostrzące.

Cechy produktu:

  • manualna
  • 2-stopniowa: I - diamentowe dyski; II - ultra-drobne diamentowe dyski
  • ergonomiczny uchwyt 
  • niewielki rozmiar
  • nie nadaje się do noży ceramicznych i scyzoryków

KORZYSTANIE Z OSTRZAŁKI PRONTO®
ETAP 1
Umieść ostrze, tak by jego krawędź złapała kontakt z diamentowymi dyskami po obu jej stronach, następnie przeciągnij ostrzem do tyłu i do przodu. Aby uzyskać optymalny rezultat, ustaw ostrze dokładnie pośrodku szczeliny.
Przed zakończeniem ostrzenia w etapie 1 sprawdź ostrość przecinając kartkę papieru. Powinieneś zauważyć, że ostrze jest nieco szorstkie.
ETAP 2
Po tym jak ostrze noża zostało właściwie naostrzone w etapie 1, wystarczą 2-3 przeciągnięcia (tył, przód) w szczelinie etapu 2, aby uzyskać wyjątkową ostrość. Po zakończeniu ostrzenia w etapie 2 ostrze powinno przeciąć kartkę papieru gładko i z lekkością.

Ponowne ostrzenie
Wykonaj 2-3 przeciągnięcia w etapie 2. Sprawdź ostrość i jeśli nie jest zadowalająca przeciągnij dodatkowo 4 razy w szczelinie etapu 1, a następnie 2-3 razy w szczelinie etapu 2.

OSTRZA ZĄBKOWANE
Ostrza ząbkowane mogą być ostrzone w etapie 2. Umieść nóż po środku przegrody w etapie 2 i wykonaj 5 przeciągnięć. Sprawdź ostrość noża i jeśli to konieczne wykonaj 5 dodatkowych przeciągnięć i sprawdź ostrze ponownie. Jeśli ostrze było bardzo stępione, najpierw wykonaj 2 przeciągnięcia w etapie 1, a następnie 5 przeciągnięć w etapie 2. Ostrza ząbkowane nigdy nie będą wydawać się tak ostre jak ostrza gładkie ze względu na swoje właściwości.
Uwaga: Nie nadużywaj etapu 1, ponieważ zetrzesz wiekszą ilość metalu z ząbkowanej krawędzi ostrza.

OSTRZE AZJATYCKIE
Modelem 464 można także naostrzyć ostrza azjatyckie, takie jak Santoku z 15-stopniowym kątem ostrza. Jednak, rekomendujemy użycie elektrycznej ostrzałki Chef’sChoice 1520 dla noży azjatyckich.
Nie należy ostrzyć noży azjatyckich Kataba z pojedynczą stroną ostrza. 

KONSERWACJA
• Obudowę ostrzałki należy czyścić za pomocą wilgotnej, miękkiej ściereczki
• Pamiętaj o regularnym czyszczeniu ostrzałki
• Nie potrzebne są żadne oleje ani inne środki smarownicze do konserwacji ostrzałki.

Wyprodukowano w USA.
Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektowanym prowadnicom ostrzą noże szybko i efektywnie.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium