
Nóż Nakiri 16,5 cm Zen Hammered
Cena regularna:
589,00 zł
towar niedostępny

Opis
Seria noży Tojiro Zen Hammered to połączenie tradycyjni i nowoczesnej technologii. a klindze zastosowano charakterystyczne młotowanie, dzięki któremu krojone produkty w mniejszym stopniu przyklejają się do klingi. Zastosowana w nożach stal VG-10 o twardości 60 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść została wykonana z magnolii i zakończona pierścieniem z tworzywa. Niewielka waga noża oraz świetna rękojeść zapewnia lekkość pracy bez uczucia zmęczenia dłoni nawet przez kilka godzin. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem.
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno magnoliowe
Twardość: 60 HRC +/- 1
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 5,1 cm
Grubość klingi: 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 166 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji