Nóż do pieczywa 21,5 cm Tojiro DP3
Opis
Wykonany z japońską starannością nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada długie, 21,5-centymetrowe ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.
Waga - 170 g,
Ostrze - Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna,
Twardość ostrza - 58 +/-1 HRC,
Rękojeść - "ECO wood", połączenie recyklowanego drewna (trocin) z żywicą wstrzykiwaną pod bardzo wysokim ciśnieniem. Dzięki temu procesowi rączka jest wytrzymała jak drewno Pakkawood i odporna na zmiany temperatur.
Tojiro DP 3 to profesjonalna linia noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość i są łatwe w konserwacji, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal (rdzeń utwardzony domieszką kobaltu, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść z laminatu typu Micarta jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.